nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Barceló veu difícil fer el bloc el 2007 i es conformaria amb una coalició

Pretén convèncer EU-EV i ERC per, almenys, reeditar Progressistes

El candidat a la secretaria general del PSM, Biel Barceló, va reconèixer ahir la dificultat de portar a terme la seva proposta de bloc progressista -la creació d'un nou subjecte polític per la fusió de nacionalistes i progressistes- abans de les eleccions de 2007, per la manca de temps. En canvi, va apuntar com a proposta més factible la possibilitat de crear una coalició electoral amb Esquerra Unida-Els Verds i ERC, com a primer pas del procés.

Precisament la votació sobre si el PSM ha de mantenir el projecte propi o ha d'integrar-se en un bloc progressista condicionarà qui és el secretari general del partit i quin és el nucli dur de la futura executiva. Aquest és l'acord a què han arribat els dos candidats a la direcció, Biel Barceló i Jaume Sansó, abans que dissabte comenci a Palma el XVIII Congrés dels nacionalistes.

Segons aquest pacte, si dissabte guanya l'opció del bloc només Biel Barceló optarà diumenge a la secretaria general, amb una proposta pròpia de nucli dur de l'executiva. Si perd aquesta opció, Jaume Sansó es presentarà com a únic candidat, amb un equip directiu propi. En tots dos casos, els candidats han pactat executives d'integració, on s'hi trobin representades les diverses sensibilitats.

Un dels dos candidats, Jaume Sansó, comparegué ahir per presentar la ponència d'estratègia política i electoral, que ha rebut unes 60 esmenes, la meitat relacionades amb la proposta de bloc. Sansó recordà que el PSM és la «segona força municipal», amb 110 regidors i vuit batlies, i defensà la «vigència ideològica» del partit nacionalista, 30 anys després de la seva creació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.