algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 21°
30°

Els administradors judicials de Yanko proposen acomiadar tota la plantilla

Pel matí es reuniren amb els sindicats i l'horabaixa anunciaren la decisió als treballadors

85404
Imatge de qualcuns dels treballadors de Yanko mentre surten d'una reunió amb els administradors concursals. | M.M.

M.M.Inca.
El d'ahir va ser un dia frenètic tant per als sindicats com per als treballadors i els administradors concursals de Yanko, que varen mantenir dues reunions a la fàbrica del carrer de Binissalem amb actituds contraposades.

Així, pel matí els administradors es mostraren davant els sindicats i els representants del comitè d'empresa disposats a estudiar una proposta per acomiadar menys gent. Durant l'horabaixa, en canvi, en una reunió davant els 70 treballadors de les dues fàbriques que es mantenen a Inca, asseguraren que d'aquí a dos dies presentaran al jutjat una proposta de liquidació total de l'empresa.

Un anunci que suposaria no mantenir ni tan sols els 25 llocs de feina que fins ara s'havien assegurat i que, tan sols en el cas d'una reobertura de l'empresa, s'haurien de tornar a admetre.

Ahir a les 16.30 hores els administradors, en una assemblea davant una setantena de treballadors, culparen els sindicats i el comitè d'empresa de la situació a la qual s'ha arribat. Un anunci que es traduí en tensió entre els treballadors. «M'han culpat a mi com a portaveu de la situació que es viu; no sé com podré presentar-me a la feina demà», es lamentava la presidenta del comitè d'empresa, Antònia Coll, mentre sortia de la reunió.

S'ha de recordar que els administradors concursals de Yanko valoraren de manera negativa el tancament total de l'empresa, en l'anàlisi que presentaren al jutge pel mes de febrer. «El tancament total determina el tancament dels outlets i, per tant, l'obligació de vendre l'estoc no a través d'aquesta classe d'establiments al client final i a un preu raonable, sinó a majoristes i per un preu ridícul», afirmaven. Hi afegien altres conseqüències negatives com el deteriorament de la marca, el cost social i la pèrdua del know how de la unitat productiva especialitzada a fabricar sabates, i també l'increment dels deutes pel cost que suposa haver d'acomiadar tota la plantilla. La seva conclusió respecte d'aquesta possibilitat era que «si bé el tancament pot suposar deixar de perdre doblers cada mes, també té com a conseqüència una pèrdua de valor de liquidació molt important».

Amenaça
En conèixer aquest darrer anunci el delegat d'Acció Sindical, Manuel Pelarda, reptà els administradors a tancar l'empresa en dos dies. «El que han fet ha estat amenaçar la gent», interpretà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.