algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Educació destina 26.000 euros al centenari del congrés del català

La celebració comença avui, amb la inauguració d'una exposició

La Direcció General de Política Lingüística, que depèn de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern, ha destinat uns 26.000 euros a la commemoració del centenari del Primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana. L'esdeveniment va ser presidit per mossèn Antoni M. Alcover i va reunir 3.000 lingüistes per normativitzar l'idioma.

La primera activitat que commemorarà aquesta fita serà una exposició sobre el congrés que s'inaugurarà avui vespre a l'Estudi General Lul·lià.

Segons va informar ahir el director general de Política Lingüística, Miquel Melià, l'exposició romandrà instal·lada a les dependències fins al 31 de maig i durant tot l'any 2006 i part del 2007 estarà a disposició dels centres docents i ajuntaments.

Melià va explicar que a més d'aquesta activitat, la commemoració del Primer Congrés de la Llengua Catalana també inclourà un cicle de conferències coordinat per Gaspar Valero, doctor i responsable de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UIB. Entre els ponents confirmats hi ha Maria Pilar Perea, doctora de la Universitat de Barcelona que també participa en l'organització dels actes, i Germà Colón, de la Universitat de Basilea.

Una altra acció de la Direcció General de Política Lingüística per commemorar la fita ha estat l'edició i distribució de 2.500 pòsters, 3.000 calendaris de paret, 5.000 calendaris de taula, 10.000 calendaris de butxaca, 5.000 agendes, 10.000 punts de llibres, 2.500 discs compactes (CD) amb les dades dialectals recollides per Antoni M. Alcover i 3.000 més amb paisatges de Miquel Costa i Llobera.

L'acte central del centenari tindrà lloc el 16 d'octubre, convocat per l'Institut d'Estudis Catalans.

Curiosament, Melià va confirmar que no ha comptat amb l'Obra Cultural Balear (OCB) per organitzar cap acte, a pesar que l'entitat s'hi va oferir en una reunió recent amb el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.