nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El 2005, unes 140 persones amb discapacitat psíquica trobaren feina

Cirer i Huguet reconegueren ahir la tasca de les empreses acollidores

Un total de 138 persones amb algun tipus de minusvalidesa mental aconseguiren incorporar-se a algun lloc de feina durant l'any passat a Palma.

L'entitat que ha fet possible la inserció laboral és Palma Segle XXI. Es tracta d'un projecte gestionat per l'Ajuntament, Amadip-Esment, la Federació Balear de Persones amb Discapacitat i l'Associació Mallorquina per a la Salut Mental.

El conseller de Treball i Formació, Cristòfol Huguet, i la batlessa Catalina Cirer, reconegueren ahir amb un acte institucional, les empreses col·laboradores amb el projecte. En total, són 90 les empreses que han fet aquest tipus de contractacions.

La bossa de treball que gestiona Palma Segle XXI dóna servei tant a persones que tenen alguna minusvalides psíquica com les que pateixen algun tipus de malaltia mental.

L'equip d'aquest projecte està format per 11 preparadors laborals, 3 coordinadors-orientadors i un director tècnic, que donen assessorament a les persones interessades. Treballen del 1997 ençà i han aconseguit que de cada any siguin més les persones que se'n beneficien.

De les 138 persones que trobaren feina el 2005, la majoria són homes (65 per cent) i menors de 27 anys (26 per cent). Els sectors de treball on més han accedit són la restauració, l'hoteleria, la jardineria i l'oci i els esports.

Encara ara, però, la bossa de Palma Segle XXI compta amb 54 persones que esperen trobar un lloc de feina adient a les seves característiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.