muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Policia Local ha identificat 103 individus que fan de guardacotxes

Gijón: «Les mesures no seran només repressives, sinó també socials»

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana, el conservador Àlvaro Gijón donà a conèixer ahir l'estat de les denúncies fetes als coneguts guardacotxes.

Recordem que la setmana passada fou la primera en què es començà a sancionar les persones que es dediquen a aquesta tasca il·legal.

Així i tot, d'ençà del 2001, l'ordenança municipal de circulació prohibeix el desenvolupament d'aquesta tasca.

La Policia Local aixecà la setmana passada 39 actes de denúncia. D'aquestes, n'hi ha hagut 31 que han tengut lloc en el centre de la ciutat; 7 al districte que es coneix amb el nom de Llevant; i una a la zona de Ponent.

De les denúncies fetes, hi ha hagut 12 casos en què els agents han hagut d'aixecar acte de reincidència, perquè les persones denunciades s'han negat a seguir les recomanacions dels agents.

Font municipals han informat que si l'acte de reincidència es repeteix tres vegades, es farà comparèixer la dita persona davant la Justícia.

Gijón digué que la Policia Local té identificades 103 persones que es dediquen habitualment a aquesta activitat.

La majoria d'aquests «delinqüents» actuen pel centre, concretament 74. A les barriades, com que la manca d'espai per estacionar no és tan gran, els qui «delinqueixen» no són tants: 20 a la zona de LLevant i 19 a Ponent.

Així mateix Gijón assegurà que «les mesures no són només repressores, sinó que també es fomentarà, a través dels Serveis Socials i l'IMFOF, per promoure la reinserció laboral sociolaboral dels guradacotxes».

Alguns partits polítics de l'oposició, com EU-EV, han denunciat reiteradament que «Cort el que fa és criminalitzar aquesta activitat». «Ells són més partidaris d'arribar a convenis amb ONG per garantir la reinserció», diuen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.