algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Madrid condiciona el segon cinturó a un estudi de mobilitat que l'avali

Només pagarà la infraestructura si l'informe previ la creu convenient

El Ministeri de Foment només finançarà el segon cinturó de Palma si un estudi de mobilitat previ sobre els accessos a Ciutat confirma que aquesta infraestructura és necessària. Així ho reconegué ahir el conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pascual, qui tot i confirmar que la institució insular ha inclòs la carretera de ronda al conveni que negocia amb Madrid, també va admetre que abans s'haurà de fer aquest estudi.

En tot cas, el Consell ja ha rebaixat les dimensions del projecte inicial perquè pugui ser acceptat i finançat pel Ministeri de Foment. Però si aquesta actuació planteja dubtes, altres encara ho tenen pitjor per rebre el finançament del Govern central.

Aquest és el cas del soterrament dels accessos al passeig marítim, que no s'inclourà al Conveni. Tot i això, el Consell vol que el document inclogui una disposició segons la qual es compromet a aportar 25 milions d'euros per aquest projecte sempre que tengui la col·laboració d'altres institucions.

Pascual, que ahir comparegué a l'hipòdrom de Son Pardo per passar balanç a les actuacions fetes pel seu departament, espera que el nou Conveni de Carreteres es pugui firmar amb el Ministeri el mes vinent. Segons el responsable, després de les diverses reunions mantingudes «estam a punt d'acabar el recorregut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.