algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
27°

Tot i la millor ocupació, la rendibilitat del 60% d'hotels s'estancà el 2005

Un estudi d'Ernst & Young dóna xifres de recuperació sobre el 2001

E. DOMÈNECH. / E.P.Palma.
Els hotels de 3 estrelles, que suposen el 60% de la planta hotelera a les Balears, no aconseguiren una millora de la seva rendibilitat, tot i l'augment dels nivells d'ocupació durant el 2005, segons l'estudi Indicadors econòmics de la indústria hotelera espanyola, elaborat per la consultoria Ernst & Young entre els seus clients.

L'informe destaca que l'ocupació en aquests establiments de les Illes millorà lleugerament l'any 2005, fins al mes de setembre, en relació amb els dos anys anteriors, després del fort descens registrat el 2001 i el 2002.

Per contra, els hotels vacacionals de quatre i cinc estrelles de les Balears han recuperat xifres en els apartats d'ocupació, ingressos i rendibilitat, un aspecte destacable tenint en compte que, en el cas d'Andalussia, aquest tipus de locals va mantenir estables els tres indicadors.

Un altre informe, en aquest cas de la Universitat de les Illes, conclou que en l'aspecte en què manco inverteixen els hotelers balears és en l'implement de sistemes de qualitat i mediambientals que contribueixin per exemple a l'estalvi energètic.

Per contra, les majors despeses en innovació es realitzen en canvis d'equipament i maquinària. Segons els autors de l'estudi, això es deu al desenvolupament recent dels mètodes de control de qualitat i a una cultura empresarial «poc procliu a implementar mesures de despesa immediata i rendibilitat a llarg termini».

Els més innovadors són els hotels de 4 i 5 estrelles i, d'acord amb la temporalitat, els que obren tot l'any també presenten xifres superiors de canvis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.