algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament de Calvià obre al castellà els premis rei en Jaume

El PP prescindeix d'UM i ho aprova amb els vots favorables del PSOE i Joan Thomàs

76938
Imatge de l'acte de lliurament dels premis Rei en Jaume 2003, amb la presència del batle popular Carlos Delgado (al centre).

El PP de Calvià aconseguí ahir l'objectiu que perseguia des que accedí al govern municipal: obrir al castellà els premis literaris organitzats per l'Ajuntament calvianer i que estan dedicats a la figura del Rei en Jaume per commemorar l'inici de la conquesta catalana de Mallorca a la costa d'aquest municipi.

El certamen fou creat durant el mandat de la socialista Margarita Nájera per fomentar l'ús de la llengua catalana en un municipi com Calvià, en què es troba en una situació crítica.

En la comissió informativa que tingué lloc ahir, el grup municipal del PP, representat pel regidor de Cultura José Manuel Ruíz, portà a aprovació les bases d'aquest concurs per a l'edició d'enguany, que inclou per primera vegada que es puguin presentar obres en castellà als premis de narrativa curta i poesia. També hi ha premis en les categories de còmic, investigació i arts plàstiques.

El PP ho féu així sense haver consultat aquestes modificacions amb els seus socis de govern d'Unió Mallorquina. Fonts d'aquesta formació explicaren ahir que el PP sí que els havia fet aquesta proposta l'any 2004, just després d'accedir al govern municipal, i que hi mostraren la seva oposició «per principis», ja que consideraren necessari que els premis es mantinguessin en català com una eina per fomentar-ne l'ús al municipi.

Ahir, els populars obtingueren el vot favorable a la seva proposta per part del grup municipal del PSOE i del trànsfuga i exregidor d'UM, Joan Thomàs. Unió Mallorquina mantingué la seva postura i hi votà en contra. La modificació de les bases del concurs Rei en Jaume és ferma perquè l'acord d'ahir no és necessari que passi per l'aprovació del ple.

Les mateixes fonts d'UM manifestaren ahir el seu malestar tant pel fet que el PP hagi actuat ara de forma unilateral en aquesta qüestió, com per la mateixa modificació de les bases del concurs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.