algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

«Tots els mallorquins ens sentim orgullosos»

La presidenta Munar qualifica l'ascens a l'Everest d'«èxit esportiu» que, a més, té «càrrega simbòlica»

R. GALLEGO/J. TORRES.Palma.
La presidenta de Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va ser una de les primeres personalitats que felicitaren públicament l'expedició que ahir coronaren el cim de l'Everest.

«Tots els mallorquins i mallorquines ens podem sentir orgullosos que s'hagi pogut arribar tan amunt amb la bandera de Mallorca. No són només ells els qui hi han arribat, som tots els mallorquins i això ens omple de goig i de satisfacció», manifestà Munar.

La presidenta lloà l'esforç i la constància de Joan Antoni Olivieri, Tolo Calafat i Tolo Quetglas, els escaladors que integren l'equip «Mallorca a dalt de tot» i que han fet possible que la bandera de l'Illa onegi uns instants al sostre del món.

Munar, que durant la jornada d'ahir pogué felicitar personalment els familiars dels expedicionaris, qualificà l'ascens al cim de l'Himàlaia com «un gran èxit esportiu d'una gran càrrega simbòlica».

Per la seva banda, el director insular de Relacions Institucionals, Josep Lliteres, recordà que la bandera que oneja al cim de l'Everest és la que oferí el Consell als expedicionaris i, per aquest motiu, «tots els mallorquins i mallorquines hem arribat a dalt de tot».

«Havíem apostat per ser els primers mallorquins que tocàssim el sostre del món i ho hem aconseguit», recalcà el responsable insular, per avançar que en el futur «qualsevol projecte d'alpinisme seriós i que tingui transcendència serà ben rebut pel Consell, sempre que representi un esforç i una il·lusió col·lectius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.