algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'aparcament fa que l'estació sigui la primera intermodal de Mallorca

Cabrer i Rotger inauguraren ahir el pàrquing i la plaça d'Antoni Mateu

Inca passà a ser ahir la primera ciutat de Mallorca amb una estació intermodal. Una paraula que significa que els usuaris de transport públic poden combinar diferents serveis com els autobusos, el tren i l'aparcament subterrani.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer juntament amb el batle, Pere Rotger, inauguraren l'aparcament subterrani situat davant de l'estació, a la plaça Antoni Mateu, que compta amb 187 places de rotació amb tarifes combinades amb els tiquets dels autobusos i trens que surten de la capital del Raiguer.

Així, una persona que vulgui anar i tornar en tren fins a Palma comprant un bitllet de 3,60 euros podrà gaudir de cinc hores i 15 minuts. «Aquest aparcament és un al·licient perquè la gent que viu als afores d'Inca deixi aquí el cotxe i agafi el tren», explicà la consellera que anuncià que aquesta és la primera estació intermodal que hi ha a Mallorca i que fins a mitjans o finals de l'any 2007 no s'hi incorporarà la de Palma que comptarà a més amb el servei de metro.

Per tal d'explicar el funcionament de l'estació intermodal d'Inca, Obres Públiques ha editat uns tríptics en què s'estableixen també les quotes mensuals que podran pagar els usuaris de la targeta «Mes tren+parquing» que inclou el lloguer d'una plaça d'aparcament durant un mes i l'abonament de tren o d'autobús corresponent. Els preus d'aquesta nova tarifa oscil·len entre els 60 euros que pagarà un usuari amb destinació Binissalem i els 81,15 euros que pagarà qui vulgui arribar fins a Llenaire, al Port de Pollença.

El nou aparcament ha costat un total de 2.895.000 euros i disposa de dues plantes soterrades i una superfície total de 4.770 metres quadrats. Una de les novetats és que compta amb un accés directe a l'andana de tren i en cotxe s'hi entra pel carrer Malferits.

Els usuaris que desitgin deixar el cotxe allà sense agafar el tren o l'autobús també podran fer-ho pagant una tarifa de 0,50 euros per cada mitja hora d'aparcament.

A més del pàrquing, ahir s'inaugurà el parc infantil situat en superfície en el qual s'han conservat els arbres que ja existien abans i s'hi han instal·lat molts jocs que ja tenen un gran èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.