nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

PP i PSOE permeten a Madrid el segon cinturó de Palma i l'autovia d'Eivissa

Rebutgen al Congrés una proposta d'ERC per la retirada de les obres polèmiques

71190
Imatge aèria d'una de les obres viàries que s'estan executant a les Illes.


Curiosament, les carreteres uniren ahir al Congrés els grups del PSOE i el PP. Ambdós partits rebutjaren una proposició no de llei (PNL) presentada per ERC que garantia la retirada dels projectes viaris que estan suscitant més polèmica, com són el segon cinturó de Palma, l'autovia entre Eivissa i Sant Antoni o la via que uneix la capital pitiüsa i l'aeroport.

La iniciativa dels republicans, defensada en la Comissió de Foment i Habitatge de la Cambra baixa per Josep Andreu, instava els executius central i autonòmic a modificar el conveni viari que està sobre la taula per descartar la construcció de «vies de gran capacitat», en al·lusió al segon cinturó.

Tanmateix, la PNL pretenia que el conveni estigués condicionat a la paralització les esmentades obres d'Eivissa.

En el darrer punt de la proposició, es comminava les administracions a millorar la xarxa ferroviària de Mallorca amb les partides en principi dedicades a grans projectes de carreteres.

La PNL va obtenir 33 vots en contra -entre els quals els del PP i PSOE-, 3 a favor i 3 abstencions.

Una vegada finalitzada la comissió, ERC va remetre un comunicat de premsa a través del qual acusava els socialistes de «donar cobertura als projectes de destrucció del territori» del Govern Matas.

En aquest sentit, el president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, lamentà que el PSOE «defugeixi responsabilitats i permeti la construcció del segon cinturó de Palma». En opinió d'ERC, l'actitud dels socialistes en aquesta votació torna a demostrar la seva «ambigüitat», com ja feren «amb la dotació policíaca que destinaren a reprimir les protestes contra les autopistes d'Eivissa».

La diputada del PSOE per Balears, Isabel Oliver, justificà el rebuig de la PNL afirmant que «està fora de la realitat» i que «ara els consells estan negociant nous convenis viaris amb Foment amb criteris de sostenibilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.