algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El batle de Formentera contradiu el PSIB i pactarà amb Matas el Consell

Acorden fer una llei que fixi competències i finançament de la institució

El batle de Formentera, el progressista Isidor Torres, acordà ahir amb el president Jaume Matas redactar una llei consensuada que fixi la transferència i dotació de les competències que tindrà el futur Consell de Formentera, previst al projecte d'Estatut. La llei entraria en vigor quan s'aprovàs l'Estatut que crea el Consell -previsiblement abans de les eleccions- i evitaria el període transitori de quatre anys que defensa el PSIB.

Els socialistes havien fet un 'cavall de batalla' d'aquesta qüestió en la negociació de l'Estatut i, fins i tot, estigueren a punt de no avalar la presa en consideració del text per aquest motiu. Ara s'evidencia una clara contradicció entre la posició del PSIB i el que ha pactat el seu batle de Formentera, qui no qüestiona el redactat de la proposta estatutària en tramitació.

La trobada tingué la presència del president d'Eivissa, Pere Palau (PP), i del diputat per Formentera, Josep Mayans (PP), que també es comprometeren a consensuar la llei, que s'aprovarà aquesta legislatura. Segons Matas, així s'evitaran «excuses» tant en l'aprovació de l'Estatut com en el desenvolupament del Consell. El batle de Formentera reconegué que la voluntat de les parts és que el Consell es creï com abans millor i destacà que la llei permet fer-ho «amb garanties».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.