muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El fiscal anticorrupció obre diligències pel cas ses Salines amb 9 batles del PP implicats

Requereix als ajuntaments proves sobre les actuacions dels cavallistes que certificaren

El fiscal anticorrupció de Balears, Joan Carrau, ha obert diligències prèvies pel «cas ses Salines», l'escàndol polític destapat l'estiu estiu i en què estan querellats judicialment nou batles i dos tinents de batle del PP. Tots estan acusats d'haver emès certificats i documents presumptament falsos que foren utilitzats per l'aleshores batle saliner, Sebastià Vidal, també del PP, per demanar un interès general al Consell per legalitzar el seu habitatge i unes quadres il·legals construïdes en sòl rústic.

El fiscal remeté el passat 28 d'abril un escrit al jutjat d'instrucció número 8 de Palma, que instrueix la causa per la querella presentada per un particular contra aquests alts càrrecs municipals, on li requereix que sol·liciti als ajuntaments implicats (Santanyí, Llucmajor, Lloret, Felanitx, sa Pobla, Inca, Santa Margalida, ses Salines, Selva, Montuïri i Campos) «una certificació pel fedatari oficial de cada ajuntament en què es faci constar quins particulars o dades té aquell ajuntament sobre l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines», com també «que se certifiqui l'existència o no d'actuacions de cavallistes que essent de ses Salines actuaren a l'esmentat municipi encara que no utilitzessin el nom de l'agrupació».

Cal recordar que el passat 3 d'agost Diari de Balears desvelà que els responsables d'aquests ajuntaments avalaren un interès general sol·licitat per Vidal perquè el seu habitatge es convertís en la seu d'aquesta agrupació. I ho feren certificant que l'Agrupació de Cavallistes de ses Salines havia actuat als seus municipis des de l'any 1996, quan realment no es constituí fins l'any 2001. Destapat l'escàndol, un mes després dimití el batle de ses Salines, Sebastià Vidal, mentre que els altres batles del PP implicats es defensaren assegurant que desconeixien l'objectiu de Vidal.

De moment han prestat declaració a Palma el mateix Sebastià Vidal; el tinent de batle de Llucmajor, Joan Jaume Mulet, i el zelador municipal saliner, Sebastià Escales. Aquest mes començaran a la comarca d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.