lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Les altes d'extracomunitaris cauen a Palma l'11% després de la regularització

L'esperat «efecte cridada» del procés no ha arribat a produir-se tant com es preveia

Les altes d'estrangers no comunitaris al padró municipal de Palma s'han reduït un 10'57 per cent després que acabàs el procés de normalització de treballadors estrangers. Així ho reflecteixen les primeres dades que permeten analitzar la repercussió de la regularització sobre l'empadronament a Palma i treure les primeres conclusions sobre la l'«efecte cridada».

En concret, alguns polítics advertiren el Govern central que la regularització extraordinària iniciada el 7 de febrer del 2005 i finalitzada tres mesos després, provocaria una nova arribada massiva d'immigrants atrets per la facilitat d'obtenir un permís de treball a l'Estat espanyol.

Tanmateix, les primeres dades semblen indicar que aquest «efecte cridada» no s'ha produït o que, en tot cas, no ha estat suficient per evitar que el nombre d'estrangers que s'empadronen davalli de manera notòria.

En concret, entre el juny del 2005, just quan acabà el procés, i el desembre del mateix any, a Palma s'empadronaren 5.879 extracomunitaris davant dels 6.574 que ho feren durant el mateix període del 2004. Això suposa que el nombre d'altes d'estrangers procedents de fora de la Unió Europea (UE) es reduí un 10'57 per cent en 12 mesos.

Així i tot, el nombre d'empadronaments entre juny i desembre del 2005 continuava essent superior en 282 (un 5'09 per cent) al del mateix període del 2003. Això confirmaria que el creixement d'altes d'estrangers en els darrers dos anys ha estat moderat, en consonància amb el creixement de l'economia balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.