algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Middelmann lamenta que deixin els estudis de turisme pel «diner fàcil»

Alerta de la impossibilitat d'accedir després a llocs de responsabilitat

El president del Foment del Turisme de Mallorca, Àlvaro Middleman, mostrà la seva preocupació per l'alt percentatge d'abandonament dels estudis de turisme a Balears, com a conseqüència de l'atractiu del «diner fàcil» que proporciona la variada oferta de llocs de feina de nivell mitjà i baix en les empreses del sector.

En aquest sentit, el també director d'Air Berlin a Espanya i Portugal, alertava que això és un «greu error» per aquells estudiants que vulguin ocupar més endavant llocs de responsabilitat ja que aquests es reserven a aquells amb una adequada titulació.

Middelmann féu aquestes declaracions en la jornada «Importància Econòmica i Social del Turisme a Mallorca. Els estudis de Turisme com a garantizadors de qualitat i desenvolupament del sector turístic a Mallorca», dirigida a conscienciar educadors de la necessitat de millorar la imatge del sector als alumnes.

En la seva intervenció, el director general d'Ordenació i Planificació Turística, Josep Aloy, considerà bàsic vincular les activitats dels centres escolars amb el sector turístic com una forma d'acostar aquesta realitat a la societat.

Per la seva banda, el director de l'Escola de Turisme, Felipe Moreno, criticà l'opinió de moltes persones que el turisme consumeix territori o destrossa recursos naturals. Considerà que duu nombrosos beneficis ja que és «l'únic procediment que permet sortir del sotsdesenvolupament per l'aportació directa de divises que proporciona».

Moreno afegí que l'arribada de turistes reactiva la resta de sectors productius i que el desenvolupament regional es veu millorat, així com es redueix el fort desnivell econòmic i productiu d'algunes poblacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.