nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Delgado ordena ara la suspensió de les obres il·legals de l'hotel Barceló Cala Viñas

Urbanisme diu que la reforma de l'establiment hoteler no s'ajusta a les llicències

P.A.M. / J.R.Calvià.
L'Ajuntament de Calvià ordenà dimarts la «suspensió immediata» de les obres que Barceló Hoteles Mediterráneo SL executa de manera il·legal al seu establiment de Cala Vinyes, com ja denuncià Diari de Balears en la seva edició del 30 d'abril passat.

No obstant això, la incoació de l'expedient d'infracció urbanística arriba tard, ja que en el termini de temps transcorregut entre el dia que aquest diari advertí de les irregularitats i el dia que el Consistori notificà a Barceló Hoteles Mediterráneo SL la resolució adoptada pel departament d'Urbanisme -el 3 de maig-, l'empresa ha pogut gairebé concloure l'execució de la reforma integral de l'establiment disposant només de dues llicències d'obra menor.

Segons l'expedient d'infracció urbanística al qual ha tingut accés aquest diari, amb data del 20 abril de 2006, els serveis tècnics d'Inspecció Urbanística de l'Ajuntament de Calvià remeteren un informe al tinent de batle d'Urbanisme i Medi Ambient, Alberto León (PP), en el qual els funcionaris municipals feien constar que a l'hotel Barceló Cala Viñas s'hi executaven dues classes diferents d'obres il·legals. D'una banda, les que s'hi desenvolupaven «sense llicència concedida» i corresponien a treballs de reforma i augment de categoria; i de l'altra, les que no s'ajustaven a la llicència d'obra menor concedida el 14 de desembre de 2005 per a l'«enrajolat de banys, la pintura, falsos sostres i fusteria de 89 habitacions».

Tanmateix, l'expedient d'infracció urbanística no especifica en cap moment el caràcter ni l'objecte de les tasques en qüestió que s'han efectuat a l'establiment sense les llicències corresponents.

D'altra banda, resulta preocupant la manca de transparència exhibida per León durant la darrera setmana a l'hora d'actuar davant d'aquestes irregularitats urbanístiques. Sobretot quan dimecres de la setmana passada -un dia després de firmar la resolució d'incoació de l'expedient d'infracció- faltà a la veritat davant els micròfons de Ràdio Calvià, negant que Barceló Hoteles Mediterráneo SL hagués comès cap irregularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.