nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

Les carreteres balears s'han cobrat en els darrers 10 anys 1.400 vides

A aquestes s'han d'afegir les 35 víctimes que ja s'han produït durant el 2006

La xifra és esgarrifadora. Les carreteres balears s'han cobrat la vida de 1.418 persones entre 1995 i el 2005: 1.073 a Mallorca, 241 a les Pitiüses i 104 a Menorca, a més de centenars de ferits, molts d'ells amb lesions irreversibles.

Tot i aquestes dades, les coses sembla que estan lluny de canviar, perquè durant aquest any ja han mort 35 persones en accidents de circulació: 32 a Mallorca, dos a les Pitiüses i una a Menorca. Un terç de les víctimes era menor de 30 anys d'edat i sis no havien ni complert els 18 anys.

Malgrat les campanyes i esforços les causes dels accidents continuen sent les de sempre: l'excés de velocitat, fer cas omís dels senyals de preferència, la distracció o somnolència dels conductors i la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues, situació que ha augmentat en els últims anys.

Sense anar més lluny, als diferents controls d'alcoholèmia realitzats per la Guàrdia Civil en Balears aquest cap de setmana, 49 conductors van donar positiu.

A Marratxí, per exemple, la Policia Local realitza cada cap de setmana controls al polígon de la localitat, al costat de dos locals de marxa, i una quarta part dels conductors parats també supera els nivells d'alcohol permesos.

A Alcúdia, el conductor que va atropellar mortalment dos guies turístics també va donar positiu.

Davant de l'elevada sinistralitat, el Consell de la Joventut de les Illes Balears va emetre ahir una nota de premsa en la qual considera necessari «posar en marxa un pla d'actuació amb la participació de totes les administracions implicades per reduir el nombre d'accidents de circulació i, sobretot, el nombre de víctimes».

A les carreteres ja es habitual trobar flors per al record. La imatge es repeteix en nombrosos punts en memòria d'aquells que un dia van perdre la vida en un accident de circulació, i per a les famílies del qual i amics les coses mai tornaran a ser com abans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.