algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Més de 300 persones reivindiquen l'ús públic del camí Vell de Pollença a Lluc

Els excursionistes trobaren ahir obertes les barreres que fins ara estaven tancades

Més de tres-centes persones arribades des de diferents municipis de Mallorca participaren ahir en una excursió reivindicativa per exigir que es respecti l'us públic del camí Vell de Pollença a Lluc, que fins ara estava tancat almenys en tres punts del seu recorregut. Tot i això, ahir els excursionistes pogueren completar la ruta amb total normalitat, ja que trobaren obertes totes les barreres que fins ara estaven tancades.

La Plataforma pro camins públics i oberts reivindica l'ús d'aquest camí de titularitat pública i denuncia que «des de fa més d'un any es produeixen diferents tancaments amb barreres». Responsabilitza directament el Consell de Mallorca «perquè part dels tancaments els ha fet aquesta institució: la paret de muntanya, segons l'amo, i les barres i la tanca, segons el propietari de l'Empeltada».

El Consell ha signat diferents convenis amb els propietaris de les finques per les quals passa el camí Vell de Lluc amb la intenció de garantir la continuïtat de la ruta de la pedra en sec i habilitar desviaments des de la ruta original per allunyar-se així de les cases. «Cap conveni privat entre el Consell i els propietaris no té la potestat per limitar l'ús de domini dels camins públics», diuen des de la Plataforma, i qualifiquen a més d'«inadmissibles» les declaracions del conseller de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Borràs, per justificar per què no mostra els convenis signats, dient que afecten terceres persones.

La Plataforma exigeix l'obertura del camí Vell de Pollença i anuncia que aquesta setmana vigilarà que les tanques no tornen a impedir el pas. Demana a més que es recuperi, restauri i recuperi la via.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.