algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

La Sala impulsa un centre de dia per a joves víctimes d'accidents

L'objectiu és ajudar els familiars i els usuaris a dur una vida normal

La delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor impulsarà la obertura d'un centre de dia per a joves víctimes d'accidents de trànsit o laborals que no puguin valer-se per si mateixos.

Ara es prepara un cens «real» dels usuaris potencials al terme municipal de Manacor, per saber si aquesta nova infraestructura és viable. Amb independència del cens al terme de la capital del Llevant, el delegat de Serveis Socials, Rafel Nicolau, esmenta la possibilitat que el centre sigui comarcal.

En qualsevol cas, Manacor serà una localitat pionera en l'obertura d'un equipament per a aquests usuaris. Nicolau explicà els motius que el mogueren a posar en marxa la iniciativa. «Han vingut pares atabalats, plorant perquè han d'estar tot el dia pendents dels seus fills, fins al punt que el pare o bé la mare han hagut de deixar la seva feina, amb les consegüents mancances econòmiques... hi hem de fer alguna cosa i crec que un centre de dia és una bona solució», explicà.

El regidor afegí que, a part d'ajudar els pares i els familiars, seria molt útil per als usuaris, ja que sortirien de l'ostracisme de ca seva i conviurien amb altres persones que es troben en una situació semblant. A més, a l'edifici projectat hi rebrien l'atenció de les infermeres, els terapeutes i els fisioterapeutes, que els poden ajudar a superar-se i a millorar la seva qualitat de vida.

El funcionament del centre de dia serà similar al dels ja existents per a gent gran, amb horaris d'entrada i de sortida que coincideixin amb la jornada laboral. Els caps de setmana tenen tancat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.