algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Salut alerta dels greus perills de la mala administració del botox

A Balears tan sols hi ha 20 centres amb permís per gestionar-lo

Des de fa un temps tothom sent parlar de les meravelles que el botox està aportant a l'estètica, encara que hi ha molt poca gent que coneix els possibles perills que té aquest tipus de fàrmac.

Segons explicà el director general d'Acreditació i Avaluació de la Conselleria de Salut, el doctor Jaume Orfila, la toxina botulímica de tipus A fa poc temps que s'està emprant en estètica sense perills, però la gent «no ha d'oblidar que és una tòxina, i de les més letals que es coneixen», per això «tan sols pot administrar-la un metge llicenciat».

De fet, a causa de la perillositat d'aquest tipus de medicament, quan se'n va autoritzar l'ús dins del camp de la medicina estètica, s'hagueren de posar en marxa tota una sèrie de protocols per comprar-lo, distribuir-lo i administrar-lo amb uns severs controls de seguiment que realitza la Conselleria de Salut.

Aquests controls fan referència que cap professional sanitari que no sigui un metge llicenciat en medicina no pot administrar-lo. Això vol dir que cap infermer o auxiliar no pot injectar el botox a cap pacient.

Altres controls sanitaris que es duen a terme fan referència a la compra del medicament. A les Balears tan sols hi ha en l'actualitat set oficines de farmàcia que poden dispensar la toxina botulímica de tipus A i exclusivament ho poden fer als metges autoritzats per emprar-la.

Segons el doctor Orfila, en aquests instants a les Balears tan sols existeixen 20 centres o clíniques d'estètica que disposen de permís per administrar botox, concretament 18 a Mallorca, un a Eivissa i un Menorca.

El director general d'Acreditació i Avaluació assenyalà que aquestes llicències corresponen a centres extrahospitalaris estètics, ja que els departaments d'estètica dels hospitals segueixen altres controls diferenciats.

Finalment, el doctor Orfila recordà a totes les persones que hagin elegit aquesta opció per millorar el seu aspecte que es posin sempre en mans de professionals que disposin de tots els permisos i certificats pertinents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.