algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Consell inaugura el nou traçat del recuperat camí de Binidorm

Miquel A. Borràs destaca el potencial de la Vall pels caminants

El conseller de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Borràs, i el batle de Sóller, Carles Simarro, presentaren ahir matí la finalització de les obres de recuperació d'un quilòmetre del camí de Binidorm que forma part de la Ruta de Pedra en Sec.

Es tracta d'un camí de ferradura, en la seva major part, que té el seu inici en el camí de Son Sales, també conegut com camí Vell de Deià, i finalitza en el camí de Muleta.

El conseller Borràs destacà que, en aquest cas, la recuperació ha estat possible gràcies a la bona sintonia amb la propietat de Ca n'Aí, ja que es tractava de recuperar un itinerari que havia descomparegut i s'ha fet millorant el traçat original ja que l'actual gaudeix de magnífiques vistes sobre la Vall i la plana de Son Puça. Va ser el 2004 quan els tècnics del Departament de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca elaboraren el projecte per iniciar aquestes obres.

Segons destacà Borràs, en el projecte s'ha tengut especial cura a millorar no només el traçat sinó també la seguretat dels usuaris.

La reforma ha suposat la construcció de marges, l'empedrat de la via en alguns trams, l'habilitació de ratlletes d'evacuació d'aigua, mitjançant tècnica tradicional de construcció de pedra en sec.

El conseller va remarcar que «la Ruta de Pedra en Sec ha de passar pels centres del poble perquè la concebem com un ajut a la revitalització econòmica dels municipis», a la vegada que remarcà el gran potencial que té la Vall per promocionar el turisme de caminants, en el qual els hotels de la zona han trobat una bona sortida especialment durant la temporada baixa.

El conseller aprofita per informar que el Consell senyalitzarà en breu el camí de Can Bleda (o de Son Sales), en el qual l'Ajuntament i la propietat han tengut un litigi sobre el seu ús.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.