algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La Policia troba al poblat de Son Banya el zulo d'on robaren 1.200.000 euros

Una vintena d'agents fortament armats escorcollaren una finca limítrofa

96192
La comissió judicial i els agents de Policia escorcollaren l'hort d'«El Moreno».Fotos: A. SEPÚLVEDA

El Cos Nacional de Policia i una comissió judicial escorcollaren ahir una finca limítrofa amb el poblat de Son Banya i localitzaren en un hort el zulo on s'amagà el 1.200.000 euros que després van robar altres sicaris d'un clan. Un germà d'El Moreno fou detingut.

Per sorpresa una vintena d'agents fortament armats irrompé ahir en una finca limítrofa amb el poblat de Son Banya i cercà durant una hora el zulo d'on se sostragueren 1.200.000 euros. La inspecció fou positiva i el forat es localitzà en un hort propietat d'«El Moreno», el germà de «la Paca».

El Jutjat d'Instrucció Número 4, que ahir es trobava en funcions de guàrdia, autoritzà l'escorcoll i cinc furgons de l'UPR (Unitat de Prevenció i Reacció), amb el suport pel Grup d'Atracaments i una comissió judicial, arribà al poblat d'improvís, sense marge de reacció per als habitants. El desplegament fou tan ràpid i contundent que amb prou feines es registraren incidents. Ningú no oposà resistència, a excepció d'un germà d'«El Moreno» que s'enfrontà als policies i va ser detingut.

Ara també s'està investigant si té relació amb aquella suma de diners sostreta i que fou pastada amb el narcotràfic.

La propietat d'Isidro C. està ubicada al Camí Nou de Son Banya, i és fàcilment identificable perquè a l'entrada hi ha una quadra amb fabulosos cavalls. No és cap secret que «El Moreno» és un gran aficionat al trot. La comitiva escorcollà la finca, que des de l'exterior aparenta un estat gairebé ruïnós, i després prestà especial atenció a l'hort, que dóna a les últimes barraques del poblat. Pentinaren aquell terreny, pam a pam, i al final trobaren allò que cercaven: un zulo de dimensions considerables perfectament camuflat a la terra. Allà, suposadament, el clan d'«El Moreno» amagà 1.200.000 euros, que després sicaris afins al clan de «La Paca» van sostreure. El robatori sonat desencadenà una onada de represàlies, segrests i tortures, i una desena d'implicats és ja en presó. La Guàrdia Civil recuperà en una caixa de seguretat d'un banc de Palma 700.000 euros d'aquell botí, però la gran incògnita és: On està la resta dels diners?.

A la una del migdia la comissió judicial es va retirar de Son Banya i els policies abandonaren el poblat. A la llunyania, enfilats a una paret, desenes de gitanos seguien nerviosos l'operatiu.

Quan el cordó policíac es relaxà s'aproparen a la finca, molts d'ells inquiets per saber què havia trobat la comissió judicial. En realitat, des que el passat dia 17 es cometé el robatori s'ha produït una fractura social sense precedents al poblat. Uns desconfien d'altres i es viu un clima de «caça de bruixes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.