algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

L'oposició no entén que Cirer no «remugui» pel finançament de la nova llei de capitalitat

El PSM, EU-EV i el PSOE convocaran aquest mes un ple extraordinari per expressar el seu desacord

Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament coincideixen que l'actitud de Cirer davant la Llei de capitalitat és «poruga». Segons els membres del PSOE, EU-EV i el PSM, «la batlessa acota el cap davant Matas i accepta, sense remugar, una norma que d'antuvi sap que plany el finançament per a Ciutat».

Els tres grups esquerrans que tenen representació a Cort són molt crítics amb el sistema de finançament que preveu la nova llei. Per tal motiu convocaran un ple de caràcter extraordinari per a aquest mes, per poder debatre amb l'equip de batlia els emperons que veuen en la normativa.

La nova legislació entraria en vigor a partir del 31 de desembre, «una data molt simbòlica per a la ciutat» -com afirmà el conseller Rodríguez, artífex del text.

A partir de llavors, el sistema de finançament suposarà un 16 per cent de les inversions que efectua la Comunitat Autònoma a Palma. En el cas que això hagués succeït enguany, el pressupost hauria estat de 100 milions d'euros.

Precisament aquest és el punt amb el qual no combrega l'oposició. Segons la regidora socialista Virgínia Abraham, «aquest percentatge no s'ajusta als objectius mínims. El que ens ofereix Matas és inacceptable».

El portaveu d'EU-EV, Eberhard Gorsske, acusa José María Rodríguez d'haver realitzat «una campanya d'intoxicació informativa». A parer del regidor esquerrà, «el conseller no pot vendre el 16% com si es tractàs d'una gran fita, si realment aquest finançament serà inferior al que Palma ha tingut en anys anteriors».

Pere Muñoz (PSM) va més enllà i afirma que «fa tres anys, durant el Pacte de Progrés, Rodríguez que aleshores era regidor no hauria acceptat mai el que ara ens ofereix».

«El que més criticam, però, és el seguidisme que en fa la batlessa Cirer, tot i saber de primera mà que la llei és insuficient», afegí l'edil nacionalista.

A més, l'oposició pensa que els problemes de finançament s'agreujaran quan es creï el consell de capitalitat, l'òrgan que gestionarà les diferents àrees de govern municipal, com són Cultura, Sanitat, Educació... En aquest òrgan hi seran representades totes les institucions: l'Ajuntament, el Consell i l'Executiu autonòmic. L'objectiu de l'òrgan és agilitzar totes aquelles àrees que requereixen actuacions supramunicipals.

«Acotar el cap»
L'oposició no entén «com així Cirer no remuga per la llei, si ella n'és la primera perjudicada». El que fa, davant els designis de Matas, és dir 'amén, amén', com els escolans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.