algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El polígon de serveis al Pla de na Tesa obre una crisi en el govern municipal

El batle Bauzà (PP) demana una reunió als socis d'Idma pels darrers «desmarcaments»

92794
Bestard (Idma) i Bauzà (PP), el mes de juny de l'any 2003, quan segellaren el pacte de govern.

El projecte del promotor Vicenç Grande per a la construcció d'un polígon de serveis en una zona de 38 hectàrees situada devora el nucli del Pla de na Tesa ha desfermat una crisi en el govern municipal de Marratxí, basat en un pacte entre el Partit Popular -PP- i els Independents de Marratxí -Idma.

Des de les files d'aquest partit, han manifestat durant les darreres setmanes la seva oposició al projecte, a més d'evidenciar un gran malestar perquè consideren que la formació conservadora no els ha tinguts en compte a l'hora de donar el vistiplau al polígon. Aquests dies, i com a mostra del seu descontentament, el tinent de batle Miquel Bestard -Idma- ha dimitit com a responsable de l'àrea de Policia Local i els Independents no han assistit a les darreres comissions informatives.

Totes aquestes actuacions i «desmarcaments» no han agradat tampoc al PP, i el batle José Ramón Bauzá, encara que no ha volgut fer manifestacions públiques, demanà ahir als socis de govern una reunió urgent per reconduir la situació, avançant-se així al comitè executiu dels Independents, que previsiblement decidirà oposar-se al polígon.

«Esperam que el batle, si vol tirar endavant el projecte, es mostri disposat a tractar-ne amb nosaltres, a més d'altres qüestions, perquè si això és un pacte els nostres vots hi resulten necessaris», afirmà ahir un membre d'Idma referint-se a aquesta reunió.

La creació del polígon té el vistiplau del Partit Popular, que en aquests moments i segons el pacte firmat a principi de legislatura assumeix les àrees de Batlia i d'Urbanisme a través de José Ramón Bauzá. El projecte s'ha inclòs en l'avanç per a l'adaptació del planejament urbanístic al Pla Territorial de Mallorca. S'ha de recordar que l'aprovació d'aquest avanç rebé per desembre els vots dels tres regidors d'Idma, de manera que en les files del PP no s'entén ara l'oposició del seus socis.

La forta contestació popular que l'actuació prevista ha generat al Pla de na Tesa, on els Independents obtenen bona part dels seus vots, els ha portats a reconsiderar la seva actitud respecte de la creació del polígon.

A més a més, el Partit Popular preveu un altre projecte urbanístic que els desagrada, com és una nova urbanització de 1.200 habitatges unifamiliars a la zona des Creuers, propietat de la promotora Ibercon.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.