cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Centenars de santjoaners celebren a Consolació la festa del Pa i Peix

Emmarcada dins el Quart Diumenge, es du a terme des de 1622

Amb motiu del Quart Diumenge, centenars de santjoaners acudiren ahir al puig de Consolació per celebrar l'antiga festa del Pa i Peix, un acte que es du a terme des de 1622. Aquesta festa recorda la llegenda de la trobada de la Mare de Déu per un pastor de Solanda dins una soca.

A partir de les deu i mitja del matí, centenars de veïns s'encaminaren cap al puig de Consolació acompanyats dels xeremiers i flabiolers de Sant Joan. Sobre les onze se celebrà el tradicional ofici juntament amb l'ofrena floral que es fa a la Mare de Déu dins el temple. En acabar es féu la veneració a la Verge i tot seguit es repartiren les tradicionals «coquetes», dites així des de fa 225 anys. Les coquetes són elaborades per una sèrie de persones de manera desinteressada al convent de les Germanes de la Caritat. Es tracta d'unes galetes rodones fetes de farina i aigua que duen dibuixat els cinc pans i els dos peixos, en record del passatge evangèlic que es llegia durant el Quart Diumenge fins la reforma litúrgica impulsada pel Concili Vaticà II i que a Consolació encara es llegeix.

Un cop acabada la missa, s'inaugurà l'exposició de treballs escolars que anualment organitza el col·legi públic de Son Juny i que en aquesta edició tingué com a tema «El nostre bosc». Tot seguit, a l'esplanada del santuari hi hagué una bona estona de ball de bot a càrrec de l'agrupació local Aires de Pagesia.

L'horabaixa, ja que a Sant Joan la gent no dina a Consolació, els veïns tornaren a pujar cap al santuari. A les quatre i mitja hi tengué lloc un concert de la Banda de Música de Santanyí. També es lliuraren els premis del certamen escolar i dels dibuixos de la fira. Amb el concert acabaren els actes de la festa del Quart Diumenge a Consolació. Tot i amb això, al vespre s'inaugurà la Mostra de Teatre 2006, amb la interpretació de l'obra de L'Amo de Son Magraner a càrrec del grup de teatre santjoaner Biaixos i Capgirons al Casal de Cultura.

Sant Joan visqué ahir una de les seves festes més antigues d'un poble que manté fermes les seves tradicions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.