cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

El PSM demanarà l'ús públic i el lliure accés al cim del puig Major

Només a peu i establint restriccions d'acord amb criteris ambientals

El PSM creu que en ple segle XXI no hi ha motiu perquè no es pugui accedir lliurement al punt més alt de l'illa de Mallorca, el cim del puig Major de Son Torrella, tot i ser el més important i emblemàtic de l'Arxipèlag i de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per això, el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, i el portaveu del PSM al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, comparegueren ahir davant els mitjans de comunicació per anunciar una sèrie d'iniciatives que el partit emprendrà per aconseguir que l'accés al cim del puig Major sigui lliure, tot i que remarcaren que «limitat a les pujades a peu i amb totes les restriccions que siguin necessàries per assegurar l'altíssim valor ambiental, botànic i faunístic d'aquesta muntanya».

Segons els dos mandataris del PSM-EN, «la societat mallorquina és prou madura per aconseguir que les zones protegides ho siguin pel seu valor intrínsec i no que la protecció depengui només que un lloc sigui de titularitat militar».

Per aconseguir aquest objectiu, el PSM farà una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears i una altra iniciativa al Consell de Mallorca. També ho demanaran al Congrés dels Diputats mitjançant el grup parlamentari de Convergència i Unió.

Segons Gabriel Vicens, «no sembla lògic que l'ús militar ocupi la totalitat del cim. Segurament bastaria fer un tancat envoltant el radar que permetés l'ús públic de la resta». El secretari general apuntà que «l'ús públic ha de garantir en tot moment la protecció dels grans valors naturals de la zona, no només al puig Major sinó també a d'altres cims de la serra de Tramuntana com el Massanella, el Teix, el Tomir o el Galatzó».

Antoni Alorda va afegir que «fa 50 anys que els mallorquins no poden accedir al seu puig més elevat i emblemàtic, quan quasi totes les comunitats autònomes tenen les seves màximes altures lliures. Balears és una de les poques de l'Estat que presenta restriccions militars al cim més alt de la seva geografia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.