algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El Consell posarà condicions a l'autorització del futur hospital

Urbanisme només decidirà sobre la requalificació de Son Espases

El Consell de Mallorca posarà condicions a l'autorització de l'hospital de Son Espases. Segons la institució, la Comissió Insular d'Urbanisme només ha de decidir sobre la requalificació dels terrenys i, per tant, demanarà a la Comissió Balear de Medi Ambient que separi de l'expedient allò que afecti el projecte de nou hospital o els terrenys de l'actual Son Dureta.

La Comissió Balear de Medi Ambient va informar dimarts favorablement sobre l'avaluació d'impacte ambiental relativa a la modificació del Pla General de Palma que permetrà l'execució del nou hospital de Son Espases. Però l'informe també incorporava valoracions sobre l'edifici que es construirà i, al mateix temps, incloïa recomanacions que afecten els terrenys que actualment ocupa l'actual Son Dureta. En aquest sentit, recomanava que un pic comenci a funcionar el nou hospital l'Ajuntament estudïi la possibilitat de requalificar la parcel·la de l'actual hospital com a espai lliure públic.

Segons el Consell, tots aquests aspectes no han de ser autoritzats per la Comissió Insular d'Urbanisme, que s'ha de limitar només a aprovar o no la modificació del Pla General de Palma per permetre l'hospital. De fet, aquest plantejament ja dugué el tècnic del Consell de Mallorca a votar en contra en la reunió tècnica de la Comissió Balear de Medi Ambient, mantinguda dijous passat.

També votaren en contra els representants del Consell de Menorca i de la Delegació del Govern. En la reunió política, el responsable del Consell de Mallorca no es posicionà perquè no hi assistí. Segons el Govern, se'ls convocà. Segons el Consell, no se cità la persona habitual.

La Comissió Insular d'Urbanisme del Consell es reunirà, segurament, el mes vinent per decidir sobre la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma. Aquest serà el darrer tràmit perquè l'Ajuntament pugui requalificar els terrenys de Son Espases, permetent així que les obres del futur hospital de referència es puguin iniciar just després de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.