algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

El turisme de creuers generà 79 milions d'euros a Balears el 2005

Caeb veu «vital» ampliar el port de Palma i aplicar tarifes adequades

Més de 860.000 turistes de creuers arribaren a Balears el 2005, fet que generà un impacte econòmic, tant per la despesa dels passatgers com per la dels vaixells, de 79 milions d'euros, un 21,6% més que el 2004, segons un estudi de la patronal Caeb.

En la presentació de l'informe, el president de Caeb, Josep Oliver, remarcà que és «vital» que es faci l'ampliació del port de Palma i «imprescindible» disposar de bones instal·lacions terminals i de serveis portuaris, com també de tarifes adequades, si es vol mantenir la competitivitat i possibilitar el desenvolupament de l'activitat de creuers.

El responsable d'economia de la Caeb, Vicenç Tur, destacà que en la darrera dècada Palma ha guanyat importància com a port d'origen i destinació final dels creuers, ja que 188.177 passatgers iniciaren i acabaren els trajectes marítims a Balears el 2005. En aquest sentit, ressaltà les conseqüències positives d'aquest fet sobre els resultats econòmics, ja que el 15 per cent d'aquests viatgers s'allotjaren en hotels de l'Illa.

Per altra banda, Tur afegí que el 90 per cent dels passatgers entrevistats consideraren molt positiva l'estada a Balears; un 36,2 per cent declarà que hi tornaria pel seu compte i que s'allotjaria en un establiment turístic; i en el 25,5 per cent ho faria en viatge organitzat. «És per tant una important font de captació de clients de turisme tradicional», afirmà.

El conseller de Turismo, Joan Flaquer, posà en relleu la importància d'aquest sector en l'estratègia de segmentació i diversificació turística. A més criticà els obstacles posats pel Consell de Menorca i Madrid a la construcció del dic exterior de Ciutadella, que considerà necessària per facilitar l'arribada de grans creuers a l'Illa, l'única que registrà un descens d'aquests viatgers el 2005.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.