L'hospital de Son Llàtzer disposa, des del mes de desembre passat, d'una unitat d'hospitalització domiciliària per la qual ja han estat tractats 30 pacients, gràcies a la qual han pogut finalitzar els seus ingressos a casa seva, on han rebut les mateixes atencions mèdiques i cures que si haguessin quedat al centre sanitari.
Aquesta unitat «és un servei alternatiu a l'hospitalització convencional», està dirigida a pacients ja diagnosticats i que tenen una situació clínica estable, segons el gerent del centre, José María Campuzano, qui afegeix que «l'objectiu del servei és acostar l'hospital al domicili dels pacients».
Al malalt atès per la unitat d'hospitalització domiciliària, integrada per un metge i quatre infermeres, se'l considera en tots els aspectes com a hospitalitzat i gaudeix de les mateixes garanties de qualitat assistencial que un pacient d'un centre sanitari. De fet, «cada dia rep la visita del metge o de la infermera, segons les seves necessitats».
El doctor Lladó, cap d'aquest servei, afirmà que la unitat té capacitat per atendre al seu domicili entre 8 i 10 pacients al mateix temps, però ja s'està estudiant la incorporació d'un nou metge al servei per poder atendre més pacients a la unitat.
L'hospital de Son Llàtzer fou el centre pioner a implantar aquest tipus d'atenció, si bé Son Dureta ja ha posat en marxa aquest servei.
Els candidats a beneficiar-se'n són aquells malalts que tenen patologies agudes però el quadre clínic dels quals és estable (diabetis, malalties respiratòries o insuficiència cardíaca); els que han estat intervinguts quirúrgicament fa poc; els que requereixen de teràpia amb antibiòtics per via intravenosa a llarg termini i els oncohematològics.
El temps d'estada sanitària en el domicili és similar a l'hospitalització convencional, i l'horari d'atenció és de les 8 a les 21 hores, moment a partir del qual, en cas d'urgència, el malalt s'ha de posar en contacte amb el 061.