algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Nous incidents entre activistes antiautovia i la Policia acaben amb quatre detinguts a Eivissa

Uns 70 agents, la majoria antidisturbis, protegiren les màquines davant una trentena de manifestants

Nous incidents entre les forces de seguretat i activistes antiautovia d'Eivissa acabaren ahir amb quatre detinguts més, tres d'ells propietaris d'una finca afectada. A diferència d'anteriors ocasions, els esdeveniments no es produïren a la carretera de l'aeroport sinó a la que uneix Eivissa amb Sant Antoni. Finalment, els manifestants no pogueren evitar l'entrada a una finca de màquines excavadores, que acabaren treballant a la zona.

Passades les 10.00 del matí d'ahir es congregaren a la finca d'Es Puig, a Sant Antoni, una trentena de membres de la Plataforma Antiautovia que, juntament amb la família propietària, intentaren aturar les màquines. Però una setantena d'efectius policials -uns 50 antidisturbis i la resta guàrdies civils- protegiren les dues excavadores, que començaren a fer feina a la finca.

La família propietària i els simpatitzants antiautovia intentaren aturar-les sense èxit i, fins i tot, una persona es fermà a un arbre perquè no fos arrabassat. Els esdeveniments acabaren amb quatre detinguts, tres d'ells pertanyents a la família propietària dels terrenys afectats.

Segons els propietaris, el procés d'expropiació s'ha executat de forma irregular, tant és així que no saben quina superfície els serà ocupada ni quins béns quedaran afectats per les obres. L'Ajuntament de Sant Antoni ordenà a la Policia Local que fes un inventari dels béns afectats per si hi haguessin irregularitats.

Per altra banda, la Sala del Contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Balears va dictar ahir un acte d'autorització d'entrada a una finca de Ca Na Palleva, concretament la número 74, on es porten a terme les obres de construcció de l'autovia entre Eivissa i l'aeroport. En realitat, però, els propietaris d'aquesta casa havien arribat a un acord amb el Govern, no com els seus veïns, que continuen sense arribar a cap acord i mantenen que no han estat expropiats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.