cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Jutgen dos metges de l'hospital de Manacor per acorralar una infermera

La víctima diu que feien comentaris obscens i li tocaren el pit i les natges

Dos antics metges de l'hospital de Manacor foren jutjats ahir a Palma acusats de vexacions i abusos sexuals sobre una infermera.

La víctima, auxiliar d'infermeria, explicà que la relació amb els acusats es remuntava a mesos enrere, i que els comentaris obscens augmentaven. Així, el 17 de gener de 2003, segons afirmà, l'acusat M.A.B.F., la sorprengué i li agafà les natges amb ambdues mans.

Aquell mateix dia, l'altre acusat, J.G.M. començà a acorralar-la insinuant-li «si és veritat que no dus roba interior quan fas feina». La situació arribà al límit quan el doctor, segons la víctima, li descordà la bata i ficà la mà per tocar-li el pit. La dona, que denuncià aquests fets mitjançant una carta a Recursos Humans, afirma que des de març de 2002 els comentaris sexuals anaven en augment. Per la seva part, un acusat indicà que la relació amb la infermera era «estrictament professional» encara que reconegué en part els fets. També digué que ja li demanà disculpes dient-li «que no sabia on anaven les mans».

Després que el cas es destapàs, ambdós doctors foren acomiadats, encara que se'ls pagà una indemnització, ja que l'acomiadament es declarà improcedent mesos després.

Diverses infermeres explicaren davant de la jutgessa que els comentaris dels doctors provocaven mal ambient, «ansietat i por». Una de les testimonis explicà que estigué a punt de denunciar un dels metges perquè li preguntava sobre la seva vida sexual i el color de la roba interior. Segons ella, un dels doctors la besà a la boca, i quan ella protestà ell respongué que «això no ha estat res». Abans del judici l'acusació rebaixà la petició de condemna de 4 a 1 any de presó, en considerar que el delicte no és agressió sexual sinó abús. També renuncià a la indemnització de 60.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.