algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

La construcció del gasoducte vulnerarà els límits de l'àrea protegida del Carnatge

«El Govern infringeix les normes de seguretat»

El gasoducte afectarà l'Anei del Carnatge. La construcció de la canal que ha de portar el gas des de la Península, passant per Eivissa, vulnerarà l'àrea natural d'especial interès en la seva part més costanera. A més, així com el conducte s'endinsa cap a l'interior, transcorre arran del límit d'aquest espai protegit.

La plataforma en contra de la construcció del gasoducte pensa que aquesta via infringeix la normativa perquè afecta el Carnatge de ple. «Això s'agreuja si comptam que la canal ha de tenir 10 metres de servitud a banda i banda», diuen els de la Plataforma.

Un altre emperò és que l'estació terrestre del gasoducte estarà ubicada massa a prop de nuclis de població. «Si hi hagués una explosió, els veïns del Coll d'en Rabassa en patirien les conseqüències», asseguren. Segons la normativa europea, aquest tipus de conduccions han d'estar a 500 metres de qualsevol zona habitada. «Aquest no és el cas del gasoducte, perquè tan sols està a 100 metres de l'hospital Sant Joan de Déu», diuen els de la plataforma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.