algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

El Govern enviarà divendres la llei de la Funció Pública al Parlament

UGT troba que encara planteja «dubtes» i Rodríguez espera «millorar-la»


El Govern fa tot el possible perquè la llei de la Funció Pública entri en vigor enguany. L'Executiu, a proposta del conseller d'Interior i Funció Pública, José María Rodríguez, n'enviarà l'avantprojecte al Parlament divendres mateix.

Així ho va anunciar ahir el conseller en una conferència sobre l'estatut de la Funció Pública de les Illes Balears, organitzada per la Federació de Serveis Públics (FSP) del sindicat UGT.

Rodríguez explicà que, entre altres novetats, el document que el Goveren enviarà divendres al Parlament «estableix noves figures en el règim d'interinitat, amb la possibilitat que es puguin realitzar contractes interins per a la cobertura de necessitats temporals, que fins ara requerien la contractació de personal laboral».

Tot i això, l'avantprojecte preveu que les contractacions interines que es duguin a terme per executar programes temporals, podran tenir una durada de dos anys i, de manera excepcional, de tres, quan la naturalesa del programa ho requereixi i la Inspecció General de Qualitat, Organització i Serveis hagi elaborat un informe favorable a la pròrroga del contracte durant un any més.

Així mateix, Rodríguez n'esmentà altres aspectes innovadors, com el model integral de Funció Pública, que també serà aplicable a les entitats locals, i la possibilitat que el personal laboral accedeixi a la condició de funcionari participant en els processos de promoció interna.

En tot cas, segons Aurelio Martínez, secretari general de l'FSP d'UGT, tot i que «la llei s'ha millorada», encara «planteja dubtes». De fet, segons Miquel Àngel Bordoy, membre del gabinet tècnic d'aquesta Federació, hi ha llacunes «en el desenvolupament de la negociació col·lectiva». De tota manera, Rodríguez confià que «es pugui millorar en el tràmit parlamentari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.