nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

L'Ajuntament actualitzarà el cens de titulars de tombes del cementeri

Aprovat el reglament de regulació de serveis funeraris a la vila

L'Ajuntament de Vilafranca posarà al dia el cens de titulars de tombes del cementeri municipal, una iniciativa que s'emmarca dins el reglament de prestació de serveis de cementeris i de regulació de l'activitat dels serveis funeraris del poble. Aquest reglament fou aprovat per la Sala en el transcurs del darrer plenari celebrat.

El principal motiu de la revisió i actualització del cens de propietaris de tombes és que en aquests moments es troba desfasat. Segons el primer tinent de batle, Jaume Català, «a hores d'ara ens trobam que tenim persones difuntes de fa més de vint anys que ostenten la propietat d'una tomba. És necessari l'actualització del cens per tenir al dia les noves titularitats». Segons Català, aquest fet es deu al fet que «d'ençà que l'any 1984 l'Ajuntament abolí la taxa de manteniment del cementeri no s'ha tornat a revisar el cens, que s'anava posant al dia a mesura que es pagava l'esmentat tribut de manteniment».

Amb l'aprovació del reglament, els propietaris hauran de tornar a pagar la taxa de manteniment, que serà més simbòlica que res però que ajudarà al bon funcionament i manteniment de l'entorn del cementeri i de les tombes, nínxols i capelles.

L'empresa municipal Fita 2020, de nova creació, serà l'encarregada del manteniment del lloc i de tota la burocràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.