algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

Dinamarca i els musulmans balears estudien dignificar «junts» Mahoma

L'ambaixador rebrà una proposta per traduir una biografia del profeta


La comunitat musulmana de les Balears i el Govern danès, que a les Balears és representat per la cònsol Karen Nielsen de Rosselló i per la vicecònsol Anne-Dorte Kring Simonsen, acordaren ahir dignificar la imatge pública de Mahoma. De fet, la reunió entre els membres de la comunitat islàmica, encapçalats per Joan Carles Ahmed Salvà Trobat i per Nouredine Belmeddah, i el Consolat danès, serví per llevar tensió «a la guerra de les caricatures».

El conflicte es desencadenà després que el diari danès Jyllands-Posten caricaturàs el profeta de l'Islam, en la major part dels casos ridiculitzant-lo o relacionant-lo amb el terrorisme arrelat als països àrabs. En aquest sentit, Salvà afirmà que «hem explicat a la vicecònsol que no es pot insultar d'aquesta manera ni es pot acusar sense tenir proves». Així mateix, recordà que «l'insult no té res a veure amb la llibertat d'expressió i és inacceptable que es relacioni el missatge de Mahoma amb el terrorisme».

Després d'haver exposat aquestes reflexions al Consolat, Salvà avançà que els representants danesos «estan oberts a construir un pont de diàleg» i que «són conscients de la situació i els ha entristits».

Per tot plegat, els representants de la comunitat islàmica proposaren que el Govern danès tradueixi a la llengua escandinava el llibre Muhamad, mensajero de Allah, publicat per l'editorial Kutubia Mayurqa. Segons Salvà, «ens sembla que aviat rebrem notícies molt bones sobre la proposta, perquè ens han assegurat que la transmetran a l'ambaixador perquè l'estudiï». De fet, els mateixos musulmans han convidat el màxim representat danès a l'Estat espanyol perquè, una vegada acceptada la traducció i la difusió del llibre, véngui a Mallorca a plasmar l'acord.

Per acabar, entregaren al Consolat un comunicat en el qual expressen les seves opinions sobre allò succeït. Així, hi assenyalen que «deploram la publicació de les caricatures».

En aquest sentit, la comunitat es reserva «qualsevol tipus de mesura contra els mediocres interessos d'una gent arrogant». De fet, el text lliurat a la diplomàtica afegeix que «no estam disposats a acceptar cap insult contra el nostre estimat missatger», i que aquests «no poden quedar impunes». Finalment, i entre altres missatges, s'hi convida «de tot cor» la joventut danesa a conèixer Mahoma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.