algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Els veïns insten el Govern i Cort a soterrar fins a Son Forteza nord

La plataforma pel parc de les Vies proposa que Madrid ho financi

La plataforma pel parc de les Vies instà ahir el Govern balear i l'Ajuntament de Palma a dur el soterrament de les vies fins a la barriada de Son Forteza nord, dos-cents metres més enllà de la via de cintura. El moviment veïnal contrari al boulevard de Jacint Verdaguer considera que no fer-ho seria una «irresponsabilitat» i un «error històric».

La portaveu de la plataforma, Àngels Fermoselle, explicà que «si el problema és l'increment de la despesa que això suposaria, proposam que l'Estat ajudi les administracions locals a poder dur endavant la iniciativa». Fermoselle digué que la setmana que ve es reuniran amb els veïns de Son Forteza per explicar-los la proposta.

«Si no s'allarga el soterrament més enllà de la via de cintura, el Govern i Cort condemnaran els habitants de Son Forteza a viure en un gueto urbà ofegat per la xarxa viària que l'envolta», assegurà la portaveu de la plataforma pel parc de les Vies. Fins ara, la Conselleria d'Obres Públiques ha argumentat que el torrent de na Bàrbara impedeix la continuïtat de l'obra fins allà on demanen els veïns, però la plataforma al·lega que «això no és un impediment, ja que es pot soterrar per davall d'aquest torrent». Fermoselle insistí a dir que la via de cintura és «una obra antiestètica i urbanísticament reprovable» que divideix en dos Son Forteza.

Amb el soterrament de les vies i la creació del nou carrer de Jacint Verdaguer, els veïns de la zona hauran de suportar una mitjana de 20.000 vehicles diaris. La propera setmana, la plataforma pel parc de les Vies convocarà una reunió informativa amb els veïns, de la qual s'esperen noves mesures de pressió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.