algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

«El PP incentiva l'homofòbia i no entén certes formes d'afectivitat»

Zerolo (PSOE) vol la gratuïtat de les operacions de canvi de sexe

El secretari de Moviments Socials del PSOE, Pedro Zerolo, visità Palma ahir. Va donar a conèixer la creació del grup LGTB dels socialistes balears.

Aquest grup dóna suport a les reivindicacions socials de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Algunes federacions autonòmiques del PSOE ja en tenen. És el cas de les federacions de Madrid, València, Andalusia, Catalunya... Les seves accions se centren en dos eixos: realitzar campanyes de sensibilització cap al fet homosexual i combatre l'homofòbia, aquesta forma de violència tant física com verbal que atempta contra certes formes d'afectivitat.

Per a Zerolo, l'homofòbia és una xacra social que fa massa temps que s'arrossega. La llei de matrimonis homosexuals, aprovada fa poc, «ha provocat que els grups més retrògrads mostrassin el llautó», digué Zerolo en referència al Partit Popular. «De quina manera creis que seria qualificat un grup polític que no combregàs amb el fet que homes i dones tenguin els mateixos drets? Doncs, si el PP no accepta que els drets dels homosexuals siguin equiparats als dels heterosexuals, com ho hem d'anomenar, això? Aquest pensament estantís té el nom d'homofòbia», afegí.

Zerolo digué que la manera de fer del PP queda demostrada quan dóna suport a la creació d'escoles que promouen la segregació de gèneres». Aquest és el cas de les Illes Balears, on fa poc la Conselleria d'Educació i Cultura va vendre a un preu molt baix un solar destinat a construir una escola vinculada a l'Opus.

Zerolo pensa que no és veritat que la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe hagi dividit l'opinió dels espanyols. «Dues terceres parts de la població sempre li ha donat suport, i tots els partits polítics, llevat del PP, també», digué.

En un altre ordre de coses, el secretari de Moviments Socials del PSOE va dir que per a ells és una prioritat que les comunitats autònomes financin les operacions de canvi de sexe. A Andalusia ja se'n fan i a altres comunitats estan en vies d'aprovar-ho.

Zerolo reconegué que hi ha dificultats per dur a terme aquest projecte, ja que en tot l'Estat només hi ha un equip especialitzat en aquesta disciplina mèdica. «Tot i això, s'ha de fer un esforç per dignificar la vida d'aquestes persones», afegí.

De moment, els que desitgen operar-se han d'anar a Sevilla. Amb el temps però, s'espera que hi hagi tres equips mèdics repartits per l'Estat. Així i tot les persones que volen sotmetre's a aquesta intervenció només representen unes 5.000 en el conjunt de totes les comunitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.