cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

El Consell presentarà al·legacions a una llei del sòl que veu «millorable»

Els constructors avisen que els problemes de l'habitatge continuaran

J.T. Palma.
El Consell de Mallorca presentarà al·legacions i suggeriments a la futura llei del sòl balear perquè la considera «tècnicament millorable». Amb tot, el conseller insular del Territori, Tomeu Vicens, la considerà positiva perquè «regula molts problemes existents».

El responsable insular acollí de manera favorable el fet que la futura llei atorgui als consells facultats en disciplina urbanística en sòl rústic, però advertí que els ajuntaments també haurien de mantenir les potestats que fins ara tenien en solitari. Per altra banda, tampoc qüestionà que es contempli la possibilitat d'incrementar el sòl urbanitzable per sobre dels límits del Pla Territorial per fer habitatge protegit, però apuntà que només s'hauria de permetre en «casos excepcionals».

Per la seva banda, l'Associació de Constructors de Balears va advertir ahir que la iniciativa del Govern que es destini obligatòriament el 30 per cent de tot el sòl urbanitzable a habitatges de protecció oficial tindrà repercussions escasses i no resoldrà el problema d'accés als pisos existent actualment si no es modifiquen els Plans Territorials (PT) aprovats pels consells i s'incrementa el límit de desenvolupament fixat.

«El trenta per cent de sòl urbanitzable és molt poc», va sentenciar el gerent director de l'Associació, Manuel Gómez, qui va recordar que el Pla Territorial de Mallorca es va quedar entre un tres i un quatre per cent per sota del sostre de desenvolupament estipulat en les Directrius d'Ordenació Territorial (marcades el 1999) fins el 2010.

Gómez assenyalà que, si no es realitzen els canvis en els PT, el problema de moltes famílies de les Balears per accedir a un habitatge «continuarà existint», ja que, en el cas de Palma, el sòl urbanitzable és «poquíssim» i, per tant, el 30% fixat en la llei equival a «molts pocs» habitatges de protecció oficial. Això no obstant, el responsable dels constructors va celebrar el «gest» del Govern balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.