cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Un activista d'Eivissa denuncia la Guàrdia Civil per maltractaments

Estudiants pitiüsos es manifesten avui a Barcelona contra les autopistes


Un dels tres activistes «antiautopistes» detinguts dimecres passat a Eivissa, quan defensava de les màquines la finca de Can Malalt, ha presentat una denúncia per maltractaments contra els agents de la Guàrdia Civil que l'immobilitzaren i traslladaren als calabossos.

Un altre dels manifestants està estudiant la possibilitat de seguir el mateix camí. Mentrestant, el propietari dels terrenys esmentats, que el mateix dimecres varen ser arrasats per les aplanadores, es querellarà per «ocupació il·legal» contra l'empresa constructora i contra les administracions que promouen les carreteres.

El denunciant detingut dimecres explicà ahir que els agents de la Guàrdia Civil li propinaren cops i potades en tot el cos durant el trajecte de Can Malalt a la comissaria. Segons el seu testimoni, els membres de les forces i cossos de seguretat, una vegada en el furgó policiac, l'amenaçaren, l'insultaren i l'ocassionaren lesions, tal com es recull en l'informe mèdic corresponent.

S'ha de recordar que els tres detinguts de Can Malalt varen quedar a les dependències policíaques durant prop de dotze hores. Ahir es produïren dues detencions més a la carretera d'ampliació de l'aeroport, a l'alçada de Sant Jordi.

D'altra banda, els joves eivissencs que estudien a Barcelona han convocat - a través d'e-mails i sms una manifestació per avui per rebutjar les autopistes que estan construint el Consell pitiús i del Govern balear. La protesta es realitzarà a la plaça de la Universitat a partir de les 18.00.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.