cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Elionor Pérez i Sara Luque seran les Valentes Dones de l'any 2006

Varen ser elegides divendres vespre en una concorreguda votació

Elionor Pérez i Sara Luque varen resultar elegides divendres vespre Valentes Dones del 2006 d'entre sis parelles candidates al càrrec.

Més d'un centenar de membres dels diferents col·lectius del Firó -pagesos, pageses, moros i cristians- participaren en l'elecció d'aquests personatges històrics, la qual es desenvolupà al llarg de més de dues hores al teatre Victòria. En total, les persones amb dret a vot en aquesta ocasió eren prop de 400 i l'expectativa era gran a causa de l'elevat nombre de candidatures.

Finalment, Elionor Pérez i Sara Luque foren les elegides amb uns resultats molt igualats enfront de les altres aspirants. Ambdues amigues no pogueren amagar la seva gran alegria pel fet d'haver-se convertit en les Valentes Dones d'enguany, substituint en el càrrec Antònia Maria Miró i Maria de Lluc Marroig, Valentes Dones del 2005. Elionor manifestà la seva «sorpresa» per l'elecció: «No ens ho esperàvem perquè enguany hi havia molta competència», va dir.

El relleu serà l'11 de maig durant el solemne acte d'investidura i lectura del pregó de festes. Però abans, el 22 d'abril, les Valentes Dones seran presentades oficialment a les cases de la vila.

Elionor Pérez és estudiant d'Història i Sara Luque cursa el batxillerat de Ciències. Ambdues tenen 19 anys i han expressat públicament el seu compromís amb el «càrrec». Tant Elionor com Sara són membres del col·lectiu de pageses i, per tant, persones que viuen amb intensitat les celebracions de la Fira i el Firó. Ambdues tenen clar que enguany participaran en les festes de manera «diferent». Amb motiu de l'elecció, rebran una subvenció de l'Ajuntament com a ajuda per l'elevada despesa del vestuari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.