cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El poble s'enriqueix potenciant la convivència entre les cultures

La primera jornada intercultural fou tot un èxit de participació

Magrebins, equatorians, txecs, uruguaians, bolivians, alemanys i mallorquins. Les diferents cultures que habiten el poble de Montuïri s'enriquiren ahir mútuament en el marc de la primera jornada intercultural celebrada ahir en el poliesportiu d'Es Revolt.

Des de primera hora del matí, el pavelló acollí estands en què els assistents podien tastar la riquesa gastronòmica de cadascun dels països representats a la jornada.

Però no tot fou menjar. Paral·lelament es feren diferents demostracions culturals com ara balls regionals de l'Equador, oriental o el popular de Mallorca, a més de les músiques ancestrals.

Així mateix els assistents pogueren veure imatges dels països amb exposicions fotogràfiques, conèixer l'artesania o visualitzar reportatges com ara el de la manera de viure dels pobles tibetans o de les actuacions de la banda de música de Montuïri.

Els més petits tingueren el seu espai amb els tallers de jocs del món que organitzà l'ONG S'Altra Senalla, que també tenia un punt amb una mostra dels productes de mercat just.

A l'acte hi assistí la consellera d'Immigració del Govern balear, Encarnación Pastor, que estigué acompanyada pel batle de Montuïri, Gabriel Matas. El batle es dirigí als assistents dient que «no existeixen barreres, cadascun de vosaltres aporta el seu granet d'arena perquè la convivència sigui una realitat, ja que tenim el mateix projecte de poble». Pastor els animà recordant-los que «tots sou ciutadans d'aquesta comunitat».

Els assistents que havien retirat el tiquet prèviament dinaren plegats en el dinar intercultural.

La jornada fou organitzada per la delegada de Cultura, Maria Verger, i pels estudiants de Treball Social de la UIB Carme Oroz, Roberto Peñalver, Pau Seguí, Lídia Verger, Victòria Riado, Ernesto Pardo i Maribel Llabrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.