nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Antich acusa el PP de coincidir amb l'«extrema dreta de Tejero»

Recorda que ambdós defensen un referèndum sobre l'Estatut català

R.G. / EFE. Palma.
El secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, està preocupat per la «radicalització» del PP que, a parer seu, pot dur aquest partit a compartir el discurs i les propostes de l'«extrema dreta representada per la figura d'Antonio Tejero».

El líder socialista recordà que tant la formació presidida per Mariano Rajoy com l'extinent coronel que participà en el cop d'Estat frustrat de l'any 1981 defensen la convocatòria d'un referèndum sobre l'Estatut català.

Tanmateix, el també diputat al Congrés assegurà que donar suport a l'esmentada consulta popular entre tots els espanyols «és anar en contra dels interessos de les Illes Balears».

Durant la roda de premsa en la qual presentà les jornades parlamentàries del PSIB, al costat de la portaveu a la Cambra autonòmica, Francina Armengol, Antich criticà el president de l'Arxipèlag, Jaume Matas, perquè «anteposa els interessos del seu partit als dels ciutadans de les Illes».

I és que el secretari general defensa que la reforma estatutària catalana «afavoreix» les Balears per les similituds existents entre ambdues comunitats. Així, considerà que oposar-s'hi significa afavorir els interessos de partit per sobre de les necessitats financeres de l'Arxipèlag.

En el decurs de la seva compareixença davant els mitjans, Antich assegurà que «Rajoy s'està pagant la seva campanya electoral a costa dels doblers de les Illes». A més, insistí que l'oposició a l'Estatut català suposa la continuïtat del sistema de finançament actual, en el qual la Comunitat Autònoma Balear és la més perjudicada, cosa que li impedeix satisfer les seves necessitats en sanitat i en educació.

El líder dels socialistes illencs també es demanà què impedeix a Matas defensar la modificació del sistema de finançament estatal, si les «línies mestres» de la proposta presentada pel vicepresident segon, Pedro Solbes, coincideixen amb les principals peticions expressades pel conseller Lluís Ramis d'Ayreflor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.