algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Vicenç Grande projecta un polígon de serveis vora l'estadi de Son Moix

Veïns i ecologistes s'oposen a la iniciativa del president del Mallorca

El president del Mallorca, Vicenç Grande, projecta un polígon de serveis de 116.780 metres quadrats devora l'estadi de Son Moix. Una de les empreses del Grup Drac, nucli dur del negoci immobiliari de Grande, està al darrere de la urbanització de Son Ximelis. El Pla Parcial d'Ordenació de la zona, promogut per Proalaro SL, es troba actualment en informació pública a l'Ajuntament de Palma.

Veïns i ecologistes ja han manifestat la seva voluntat d'aturar un projecte que «suposarà la transformació radical d'una àrea rural ben conservada i que convertirà una zona agrícola en una d'edificada amb construccions de sis alçades». De moment, el macroprojecte de Grande suma una nova polèmica urbanística a la ciutat, sobretot després que el president del RCD Mallorca i del Grup Drac anunciàs la seva voluntat de fer dos macrotorres vora l'estadi municipal.

El gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Juan José Ferrando, comentà ahir que la urbanització de Son Ximelis ja ve recollida en el Pla General de Palma (PGOU) i el Pla Territorial de Mallorca (PTM) com a sòl urbanitzable programat, per la qual cosa el projecte presentat per Grande s'adequa a la realitat urbanística d'aquesta zona -sòl terciari- ubicada entre la barriada de Son Roca, la carretera d'Establiments i el polígon de Can Valero.

La seva superfície global és de prop de 117.000 metres quadrats, dividida en cinc petits polígons i un gran vial que la travessa en diagonal. Allò més destacat del projecte són els 18.313 metres quadrats de zona verda, dividits en dues àrees d'11.660 i 6.653 metres quadrats de superfície, respectivament, que neixen entre el polígon i Son Roca. A més, es reserven 5.780 metres quadrats més per a equipaments esportius i 1.236 metres per a equipaments socioculturals.

El pla parcial d'ordenació de Son Ximelis estarà en informació pública fins el proper dilluns. Una vegada estudiades les al·legacions i aprovat l'esmentat pla, s'haurà de veure el projecte d'urbanització. El procés d'execució del projecte pot durar fins a dos anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.