muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Uns 700 agents intenten frenar la venda de droga a escoles i zones d'oci

Els primers dies del pla de xoc els efectius han fet set intervencions d'haixix i marihuana

68596
Ramon Socias, centre, va comparèixer en la roda de premsa acompanyat d'Elicio Amez, dreta. | A.S.

El Ministeri de l'Interior ha destinat 100 efectius del Cos Superior de Policia i 600 més de la Guàrdia Civil al pla de xoc contra la venda de droga en petites quantitats als voltants de les escoles i de les zones d'oci freqüentades per menors. A més, el cos antidroga de la Benemèrita també col·laborarà en l'operació.

Així ho va anunciar ahir el delegat del Govern a Balears, Ramon Socias. Tanmateix, Socias va precisar que dels 700 agents, tan sols els 100 efectius del Cos Superior de Policia es dedicaran a temps complet a actuar contra la venda de drogues a menors i que els guàrdies civils ho compaginaran amb altres missions.

El delegat del Govern també va explicar que del centenar d'efectius del Cos Superior de Policia que participaran en el pla «uns 75 duran uniforme i uns 25 aniran de paisà, i es mesclaran entre els pares per detectar els venedors».

Principalment, els efectius vigilaran «l'entrada i sortida als centres escolars i els esplais», però també controlaran els llocs d'oci i els indrets on es realitzin activitats extraescolars. De fet, el delegat del Govern va afirmar que «s'està elaborant un mapa de punts de riscs», tot i que no es farà públic perquè «no volem dimonitzar cap escola». Així i tot, el màxim representant del Govern de l'Estat a les Balears va avançar que el mapa recollirà «les zones amb més presència de venedors», que, segons la Conselleria d'Educació i Cultura, es troben sobretot en àrees urbanes.

D'altra banda, tot i que encara s'està posant en marxa el pla, Socias va informar que entre dilluns i ahir el Cos Superior de Policia «ha fet tres intervencions de droga a Palma, tres més a Eivissa i una a Manacor». Concretament, les drogues intervengudes pels agents han estat haixix i marihuana. En conclusió, el delegat del Govern va sentenciar que «no podem permetre que el primer actiu de la nostra societat, els joves, es facin malbé».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.