algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Els partits rebran subvencions extra per situar dones a les llistes electorals

El projecte de llei de la dona preveu incentius per a empreses que fomentin la igualtat


Els partits que durant la campanya electoral abordin qüestions polítiques des de la perspectiva de gènere disposaran d'un 10 per cent extra d'espais gratuïts als mitjans.

Tanmateix, els escons ocupats per dones electes rebran un 10 per cent d'ajudes autonòmiques. Així ho preveu el projecte de llei de la dona aprovat ahir pel Consell de Govern i explicat posteriorment per la vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs, i la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig. La normativa serà aprovada pel Parlament balear al llarg del 2006.

Entre altres mesures, i al marge de la potenciació de la igualtat en el terreny polític, es preveu «castigar» amb cinc anys sense subvencions del Govern les empreses que estiguin condemnades per discriminació de gènere o assetjament sexual. La normativa també estableix incentius a aquelles empreses que elaborin plans d'igualtat i flexiblitzin els horaris que han de complir les empleades.

Les esmentades companyies tindran prioritat quan accedeixin als concursos públics convocats per l'Administració autonòmica. Estaràs considera que aquestes mesures facilitaran la sensibilització de les companyies amb la qüestió de gènere.

La llei vol incidir en aspectes polítics, laborals i també socials. Puig explicà que preveu finançar la creació d'escoletes als centres de feina i ampliar l'horari de les escoletes públiques, tot amb l'objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral i la familiar.

Pel que fa a l'àmbit educatiu, la llei vol evitar qualsevol tipus de discriminació als centres docents per raons que tenguin a veure amb l'origen o les creences de les alumnes. Així mateix, les escoles treballaran a conscienciar els nins i les nines perquè utilitzin un llenguatge no sexista.

D'altra banda, el reglament de desenvolupament de la llei crearà un observatori de mitjans de comunicació per vigilar que el tractament de les notícies relacionades amb les dones no sigui ofensiu o discriminatori.

L'organisme encarregat de vetlar pel compliment dels preceptes recollits a la llei serà l'Institut Balear de la Dona, que haurà d'incrementar la seva plantilla i els seus recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.