algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

El Consell amplia 15 dies el concurs per vendre i urbanitzar Can Domenge

Garanteix als arquitectes que el seu parer comptarà per decidir el projecte

El Consell de Mallorca va decidir ahir ampliar 15 dies naturals -fins al tres de febrer- el termini de 15 dies que havia establert perquè els interessats puguin presentar ofertes de compra i urbanització dels terrenys de Can Domenge, un solar de 52.262 metres quadrats situat devora el Psiquiàtric de Palma.

La decisió, que es fa efectiva a través d'un decret, arriba un dia després que el Col·legi d'Arquitectes anunciàs un recurs per aturar el procés, en considerar que ni el termini, ni les bases, ni el jurat no responen al d'un concurs d'arquitectura. Precisament ahir, el vicepresident del Consell, Miquel Nadal, va garantir al degà del Col·legi, Lluís Corral, que l'opinió dels arquitectes comptarà en la decisió final.

Concretament, Nadal li avançà que es crearà un consell assessor, format per arquitectes, per decidir sobre el projecte. Els arquitectes continuen pensant que el termini és «massa breu», però creuen que «s'ha redreçat el rumb». Demà es reuniran amb el Consell i, si hi ha acord, podrien evitar el recurs anunciat.

Moments abans i en una compareixença pública, Nadal explicà que la llei només permet ampliar set dies però, per afavorir una major concurrència, s'ha optat per 15. «No ens podran acusar que hi havia poc temps», apuntà Nadal qui, amb tot, defensà que el termini inicial és l'«habitual» per fer projectes de carreteres o tren.

Acompanyat pel conseller del Territori, Tomeu Vicens, Nadal augurà que més d'una desena de promotors es presentaran al concurs i defensà que el preu de venda del solar -30 milions- és fruit d'una taxació interna, tot i que s'ha qüestionat per massa baix. Per altra banda, apuntà que el jurat, amb només un arquitecte, és com el que valorà els projectes del Principal.

El vicepresident recalcà que si s'aprova la llei del sòl, en quatre mesos un 25% dels habitatges de Can Domenge -se n'hi poden fer 602- seran protegits. Precisament, el concurs no obliga a fer-ne perquè el Consell creu que la construcció d'habitatges protegits afavoreix la creació de guetos, quan l'objectiu és que «tots els mallorquins se sentin orgullosos» del projecte triat i aquest perduri en el temps, com els habitatges de Gaudí a Barcelona.

El PSM també considerà insuficient la modificació i demanà que s'«avorti» el concurs o que es declari desert. Tot i que creuen que l'operació «està feta» des de fa temps, presentaran mocions al Consell i a Cort per aturar-la. EU-EV farà el mateix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.