nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El PSOE denuncia que el conveni del futur casal és inconstitucional

El batle assegura que si hi ha cap acte conflictiu es realitzarà en un altre lloc

La idea del futur casal de joves a Son Servera s'ha concebut en un ambient de polèmica. El PSOE denuncià ahir que el conveni firmat entre l'Església i l'Ajuntament per construir aquest immoble «és inconstitucional», i que «intentarem que no vagi endavant».

Així s'hi pronunciava el portaveu socialista, Josep Barrientos. «Els termes d'aquest acord contravenen els articles 16 i 20 de la Constitució, perquè s'ha de recordar que hi ha una clàusula que prohibeix organitzar actes contra la moral de l'Església. Però la Constitució deixa ben clar que tothom té dret d'expressar lliurement les seves idees i opinions i defensa la llibertat religiosa, ideològica i de culte, i l'exercici d'aquest dret no es pot restringir a través d'una censura prèvia». Barrientos afegí que «ara registrarem la denúncia a l'Ajuntament. Els nostres serveis jurídics estudien si es pot dur als jutjats i, en darrer extrem, al Defensor del Poble».

Per la seva banda, el batle, Damià Ripoll -PP-, va manifestar que «no és en absolut un conveni inconstitucional: tot són interpretacions». Segons l'acord signat, no es poden organitzar actes contra la doctrina catòlica al futur centre. «Crec que no es produirà cap conflicte, però si n'arribàs el cas i els joves s'interessassin per cap activitat que l'Església no permet, hi cercaríem una alternativa. Es podria realitzar en un altre lloc. Nosaltres, si ens equivocam, no tenim cap inconvenient a rectificar».

Ripoll afegí que «molts d'altres pobles han firmat convenis amb l'Església en els mateixos termes i no ha passat absolutament res. No crec que hi hagi conflictes».

Barrientos també parlà de «pilotada» en el sentit que «s'inverteixen 240.000 euros en una casa en ruïnes que, a més, hauran de tornar. Just davant hi ha un habitatge més gran que es ven, en bones condicions i per 300.000 euros. Crec que tot plegat ha estat una manera molt il·legal de finançar l'Església».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.