cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
20°

«No represent els renovadors del PSM, esper ser el candidat de tots»

El batle Mateu Crespí aspira a liderar la llista autonòmica nacionalista

El batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí, s'ha postulat com a candidat autonòmic del PSM. Afirma que no representa els renovadors, que vol ser el candidat de tothom i aposta per un projecte basat en la millora del benestar dels ciutadans.

-Què du un batle que governa amb majoria absoluta a postular-se com a candidat autonòmic del PSM?
-Ser batle del teu poble és un orgull i l'únic objectiu polític millor és poder presidir el teu país.

-Qui us dóna suport?
-Esper que ho faci la immensa majoria del partit. Si el PSM decideix que jo he de ser el candidat, esper ser-ho de tothom.

-Darrere de Mateu Crespí, qui hi ha?
-Molts de militants, gent d'agrupacions... Abans de presentar-me vaig fer moltes consultes a persones significades del partit que m'encoratjaren a lluitar pel que creim.

-Quin és el vostre projecte per a Balears?
-Nosaltres no depenem de Madrid i el nostre únic objectiu és la millora del benestar social de les persones que viuen en aquesta terra, amb independència de raça, idioma... Hem de millorar l'educació, la sanitat o el medi ambient perquè la gent visqui més bé. Això és possible amb més finançament i autogovern i gestionant millor.

-També veis un PSM amb vocació de majoria, però com es capgira la tendència que els fa perdre pes en les últimes autonòmiques?
-No entenc un partit que no aspiri a la majoria social. Què cal per canviar la tendència? El projecte del PSM és molt bo, però la gent no ho percep. Hem de treballar, amb missatges clars, per canviar aquesta percepció.

-El PSM està en el moment pitjor dels darrers anys?
-Darrerament hem davallat en diputats, però en moltes agrupacions hi torna a haver la il·lusió dels anys 1991 o 1995. Hem d'intentar entre tots tornar a pujar el PSM i amb aquesta militància hi ha moltes possibilitats.

-Sou més nacionalista que d'esquerres?
-No. Per mi són dos projectes que no es poden deslligar. Políticament pens en esquerra i a nivell de sentiments, de sang, la meva nació és aquesta.

-El PSM no ha tancat el procés d'elecció del candidat i també es parla de Nanda Ramon. Hi competiríeu en unes primàries?
-Que el partit decideixi democràticament qui ha d'encapçalar les llistes és un símptoma de democràcia interna.

-I unes primàries no suposarien tornar a la situació del darrer congrés, amb un partit dividit entre oficialistes i renovadors?
-Aquest és un tema tancat i seria suïcida per al partit repetir-ho ara. No represent el moviment renovador ni crec que ningú representi l'oficialista. Em present a títol personal i em fa molta il·lusió. Si només fos un projecte de renovadors, no m'hi sentiria còmode. Esper ser el candidat de tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.