algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Els arquitectes critiquen que el Consell no primi qui pagui més de 30 milions per can Domenge

També consideren poc lògic que es fixi un termini de només 15 dies per fer el projecte

El concurs públic convocat pel Consell de Mallorca per vendre i urbanitzar els solars de can Domenge, a Palma, continua generant polèmica. El Col·legi d'Arquitectes considerà ahir il·lògic que el Consell no primi més la proposta de compra dels terrenys més cara ja que, a partir dels 30 milions d'euros, no valora millor les ofertes superiors.

Segons la convocatòria feta pública, el Consell fixa un preu de sortida dels terrenys de 29.326.755 euros. A partir d'aquí, atorga cinc punts als licitadors que n'ofertin entre 29.326.755 i 29.499.999; deu punts, als que donen entre 29.500.000 i 29.749.999; i 15 punts, entre 29.750.000 i 30 milions. A partir d'aquesta quantitat no s'ofereixen més punts i, per tant, no s'incentiva cap preu superior.

«Sorprèn que hi hagi un límit a l'increment de preus perquè aquesta és l'única contrapartida a l'interès públic que obté el Consell», assegurà ahir el directiu del Col·legi d'Arquitectes de Balears, Federico Climent. Des de l'Associació de Promotors Immobiliaris de Balears, el seu president Gabriel Oliver, evità valorar el preu perquè s'haurien d'analitzar al detall tots els condicionants.

Els terrenys de can Domenge ocupen 52.262 metres quadrats, situats entre l'avinguda General Riera i el carrer Urugai de Palma i s'hi poden construir 602 habitatges.

Un altre dels aspectes del concurs que han criticat els arquitectes és el termini de 15 dies naturals -que començà a comptar dimecres- per redactar i presentar el projecte urbanístic. Un termini que consideren «massa breu» per fer un projecte tan complex i que en el concurs es valora amb un màxim de 60 punts. A més, el Consell ofereix 10 punts a l'empresa que urbanitzi en el menor termini i 10 més al licitador que presenti el projecte executiu en el menor termini.

Finalment, els arquitectes també qüestionen que en la mesa de contractació només hi hagi un arquitecte, el del departament del Territori; i que es primi aquell equip tècnic que tengui el certíficat ISO 9001-2000 que, segons aquests, «limita molt la participació de professionals de les Illes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.