algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

Els veïns i l'Ajuntament demanen que les tres creus tornin al seu lloc

S'ha iniciat una recollida de firmes entre els veïns per reposar-les


Els veïns de Montuïri i l'Ajuntament demanaran la reposició de la capella i de les tres creus que foren destruïdes el passat 16 de desembre en començar-se unes obres particulars a la casa número 1 de la plaça de ses Tres Creus.

Alguns veïns de Montuïri han iniciat una campanya de recollida de signatures, per tal d'instar l'Ajuntament a reposar les tres creus que donen nom a la plaça en el seu lloc original, com també instar la Sala a començar el catàleg de patrimoni del municipi.

A aquesta recollida de signatures per iniciativa veïnal cal afegir-hi la iniciativa empresa per part de l'Ajuntament, que ha començat a recollir informació sobre la història de les tres creus que formaven part del Via Crucis que recorria el municipi.

L'Ajuntament també havia demanat la restauració de les tres creus durant aquest any 2006 al Consell de Mallorca, restauració que s'hauria de fer un cop acabada l'actual rehabilitació de la creu del Calvari que hi ha enmig de la plaça de les tres creus.

Aquest proper dimecres el batle de Montuïri i la regidora de Cultura de l'Ajuntament es reuniran amb representants d'ARCA, per tal de procedir a estudiar la situació i mirar de reposar les creus. Amb la documentació històrica que s'ha recollit i amb material gràfic de les creus abans de procedir a la seva demolició.

Des de l'Ajuntament han confirmat que les tres creus no estaven catalogades, ja que el catàleg de patrimoni del municipi, «fou redactat per dos tècnics, i llavors enviat al Consell, on no fou aprovat per una sèrie de deficiències».

Els propietaris de l'immoble iniciaren les obres amb l'aprovació del projecte inicial que fou aprovat per l'arquitecte de l'Ajuntament.

Ara bé, segons indiquen des de la Sala, «el projecte d'execució no estava informat per part de l'arquitecte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.